Gyümölcse nagy méretű, lapított, néha szabálytalan, ami időnként problémát jelent a gépi osztályozásnál.
Héja közepesen vastag, élénkpiros.
Húsát világos, fehéres vajszín jellemzi, kemény, roppanó, bőlevű.
Gyors puhulásra nem hajlamos, eltarthatósága kiváló.
Íze enyhén savanykás, harmonikus. Aromája és zamata közepes.
A nem megfelelően színeződött gyümölcsöknek sokszor a beltartalmi értékei is elmaradnak az elvárttól, ugyanakkor a korona külső részéről szüretelt, hosszú vesszőkön termett erősen színeződött gyümölcsök íze néha szintén kedvezőtlen, mivel a sok fény lehetővé teszi a gyors színeződést, amit nem követ megfelelő gyorsasággal a beltartalmi értékek változása, így az ilyen gyümölcsök sokszor túl korán betakarításra kerülnek.
Optimális fogyasztási érettségét 3-4 hónap tárolás után éri el